Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

VELIKA PLANINA RESORT, Kamnik, Slovenija - 139 EUR - 2x najem celotne koče za 2 osebi, Ležalniki pred kočo

VELIKA PLANINA RESORT, Kamnik, Slovenija - 139 EUR - 2x najem celotne koče za 2 osebi, Ležalniki pred kočo

80%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Vzemite si čas zase in za svoje najdražje! Obiščite Veliko planino in uživajte v prečudoviti naravi ter sanjskih razgledih na okolico. Izberite najlepše opremljene in obnovljene koče na Veliki planini. Možna je tudi izbira koče s savno.


Visoko v gorah (1600 metrov) boste našli te čarobne koče. Če si želite sprostiti, če so vam všeč gore, če si želite tišine, če vam je všeč pohodništvo ali smučanje, je potem Velika planina v Kamniških Alpah pravi kraj za vas. Jeseni raj za gobarje in pohodnike, pozimi za ljubitelje zimskih strmin - za vse, ki vas zanima krpljanje, nočno sankanje, bordanje in smučanje. Idealen kraj tudi za družine z majhnimi otroki in izziv za starše, kako skupaj s svojimi malčki ustvariti iglu in druge zimske umetnine.


To so koče s svojo edinstveno arhitekturo Velike planine in z udobjem doma. Turistično naselje je bilo zgrajeno po načrtih arhitekta Vlasta Kopača (1964), koče pa so zgrajene v edinstvenem slogu in so v svojem videzu zelo podobne pastirskim kočam. Koče se zdijo bolj podobne kočam iz pravljice kot resničnim bivališčem. Vse koče imajo kuhinjo, v kuhinji pa klasični kamin s pečico (drva so v drvarnici poleg koče), štedilnik na plin ali indukcijska plošča ter hladilnik z zmrzovalnikom. Kopalnica s tušem je še posebej električno ogrevana, v koči Zlatica pa se nahaja tudi savna.


Okusite mlečne izdelke, podajte se na čudovite sprehode in občutite preprost način pastirskega življenja, za tiste bolj aktivne pa gora nudi idealne možnosti za pohodništvo in različne gorsko-kolesarske ture. Do koč ni mogoč dostop z avtom, ampak le z nihalko in sedežnico. Podoživite tako prizore iz gorskih filmov, kjer je zima res zima, med posameznimi kočami pa vodi le ozka stezica po snegu. Velika planina ni poznana le po svojih pohodniških in zimskih aktivnostih. Planšarsko naselje je v arhitekturnem smislu edinstveno v Evropi. Sredi naselja pa tudi cerkvica Marije Snežne, delo enega najbolj znanih slovenskih arhitektov - Jožeta Plečnika. Nekaj, kar morate videti, če obiščete Slovenijo. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.