Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Posestvo Na Škaluc **** - nočitev z zajtrkom v eko hišici na drevesu in zasebno wellness razvajanjem za 2 osebi (veljavnost do 28. 2. 2017)

Posestvo Na Škaluc **** - nočitev z zajtrkom v eko hišici na drevesu in zasebno wellness razvajanjem za 2 osebi (veljavnost do 28. 2. 2017)

46%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

V krošnjah bukev in družbi hrasta in javorja, je nastala hiška. Takšna čisto prava. S stenami in streho, okni in vrati, stropom in podom. PRIČAKUJE VAS VSE DNI V LETU.


V objem miru, daleč od vsakodnevne naglice in hitenja, Posestvo Na Škaluc 4* vabi in sprejme vse, ki iščete stik s pristno naravo, kot je le še malokje.

Na dobrih 600 m nadmorske višine, na vrhu hriba, kjer se ena dolina kodrasto nagubane pokrajine prevali v drugo, stoji posest Na škaluc.

Velik, star, visokodebelni sadovnjak spomladi pokrajino zavije v rožnato-belo cvetočo odejo, poleti poskrbi za osvežujočo senco, jeseni pa ponuja slastne sočne plodove. Z ves dan s soncem obsijane terase pogled počiva na valoviti pokrajini okoliškega hribovja, uho pa uživa v tisti pravi tišini, zaradi katere človek lahko sliši pozabljene zvoke šelestenja listja, čebljanja drobnih ptic in drget jutranje rose.

IN NASTALA JE HIŠKA … v krošnjah večdesetletnih bukev in družbi hrasta in javorja, pol ducata metrov visoko nad zemljo. Takšna čisto prava. S stenami in streho, okni in vrati, stropom in podom, vas pričakuje vse dni v letu. Naredili so jo iz popolnoma naravnih materialov, vseeno pa ima vse moderne pritikline, ki jih človek dandanašnji pričakuje. V notranjosti vas pričaka star hrastov pod, stene pa so obdelane z naravno glino oziroma ilovico. Glineni omet se nikoli dokončno ne posuši, saj višek vlage iz prostora jemlje, manjko pa oddaja nazaj v prostor. S tem vzdržuje v hiški skozi celo leto prijetno klimo z med 55-65% relativne zračne vlage, katera daje v toplih mesecih občutek hladu in obratno v zimskih mesecih. Seveda, hiška je tudi ogrevana. V bivalnem delu s pečjo na lesne pelete, v kopalnici pa prijeten občutek zagotavlja vgrajeno talno gretje. Ob posebej mrzlih dneh dodatno toploto zagotavlja še električni radiator.

Razgibana pokrajina pohodnikom kar sama usmerja korak na katerega od sosednjih hribov, do katerih vodijo dobro uhojene in označene poti, ki se vlečejo po slemenih sem ter tja. Ali pa vabi v dolino, kjer šumijo čisti potočki, ki se ponekod v manjših in večjih slapovih bobneče spuščajo v tolmune in jezerca, pravi izziv za ribiške navdušence. Morda pa le na večerni sprehod do soseda na bližnjem gričku, na klepet in kulinarično izkušnjo. Ljubitelje vrtenja pedal bo zapeljala katera od odlično označenih in vzdrževanih kolesarskih poti, ki se prav v bližini posesti srečajo in spet razidejo v vse smeri.

Dan boste začeli s pravim slovenskim zajtrkom, ko vas bodo na bogato obloženi mizi ob sadju pričakale same lokalno pridelane dobrote, maslo s sosednje kmetije, domače marmelade in med, ki so ga čebele nabrale na cvetočih poletnih travnikih, pa tudi okusne ročno narejene salame in aromatični siri ter seveda topel, Na škaluc pečen kruh. Zraven se bo podalo sveže mleko, zeliščni ali sadni čaj, pa tudi ekološko pridelan jabolčni sok iz našega sadovnjaka. Preko dneva se boste lahko razvajali ob domači tipični kozjanski kuhinji bližnjega kmečkega turizma, ali ob domačih specialitetah Na škaluc.

Podeželski wellness je samostojna lesena stavba, tik za kozolcem. V enovitem objektu je prostorna finska savna. Njena posebnost je, da jo greje peč na drva, ki poleg mehke toplote drv, oddaja pritajeno svetlobo plamena. Ko je vročine dovolj, izstopite v pokrito počivališče, z udobnima gugalnikoma v prostor s tušem, odtod pa na odprto teraso, kjer vas pričaka masažni bazen. Vaš mir ob pogledu na zvezdno nebo lahko zmotijo le jeleni, ki se v mraku večkrat pasejo v obori zgolj lučaj stran.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.