Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

CITY BREAK RIM - LETALO + HOTEL, Rim, Italija - 299 EUR - 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 2* (možno doplačilo za 3* ali 4* hotel) za 1 osebo, Povratna letalska vozovnica Trst - Rim - Trst

CITY BREAK RIM - LETALO + HOTEL, Rim, Italija - 299 EUR - 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 2* (možno doplačilo za 3* ali 4* hotel) za 1 osebo, Povratna letalska vozovnica Trst - Rim - Trst

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Vse poti vodijo v Rim in vsak človek bi moral vsaj enkrat obiskati glavno mesto Italije. Mesto, ki naj bi ga brata dvojčka Romul in Rem v 8. stoletju pred našim štetjem ustanovila na sedmih gričih, ponuja odličen vpogled v preteklost. Mesto je prava paša za oči saj boste na vsakem koraku odkrili kakšen umetniški zaklad, arhitekturno mojstrovino ali sledi veličastne antične preteklosti.


Kaj si morate ogledati: Vatikan z baziliko Sv. Petra, ki s približno 44 hektarji nosi naziv najmanjše države na svetu ter Vatikanske muzeje s Sikstinsko kapelo. Panteon, ki je najbolje ohranjena antična stavba v Rimu in tudi najbolje ohranjen antični tempelj na svetu. Mogočni Kolosej je največji rimski amfiteater, gradili pa so ga v letih 70–80 n. št. Cesar Tit je ob njegovi otvoritvi priredil slavnostne igre, ki so trajale 100 dni. Baročni vodnjak Trevi (Fontana di Trevi) je, tudi po zaslugi filmov, ena najbolj znanih rimskih znamenitosti. Piazza Navona z vodnjakom štirih rek (Fontana dei Quattro Fiumi), ki predstavlja štiri delike reke: Nil, Donavo, Ganges in Rio de la Plata. Prostrane Španske stopnice, ki jih sestavlja 138 stopnic, so najširše v Evropi. Rimski park Villa Borghese, ki je eden najlepših v mestu. Angelski grad (Castel Sant’Angelo), je dal postaviti cesar Hadrijan leta 139 n. št. kot mavzolej zase in svojo družino. Kasneje so jo uporabljali kot papeško utrdbo, zapor, vojašnico, danes pa je v njej muzej. Katakombe svetega Kalista (Catacombe di San Callisto), zgrajene konec 2. st. n. št., ki se raztezajo na štirih ravneh. Tu je pokopanih več papežev iz prvih stoletij našega štetja. Podajte se po poteh filmske uspešnice Angeli in Demoni, ki je nastala po istoimenski knjigi znanega avtorja Dana Browna.


Za piko na i pa si morate privoščiti odlično jutranjo kavo z rogljičkom, ter popoldansko pasto ali pizzo, ki zadišijo po ozkih uličicah večnega mesta Rim.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.