Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

HOTEL PICOK, Đurđevac, Hrvaška - 108 EUR - 2x nočitev v dvoposteljni sobi za 2 osebi, 2x zajtrk za 2 osebi

HOTEL PICOK, Đurđevac, Hrvaška - 108 EUR - 2x nočitev v dvoposteljni sobi za 2 osebi, 2x zajtrk za 2 osebi

92%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Hotel Picok se nahaja v kraju Đurđevcu, na podravski nižini, med dvema naravnima geografskima pokrajinama – med severnimi obronki Bilogore in reko Dravo.

https://www.youtube.com/watch?v=BJcI7ohX65w

Hotel je dobil zanimivo ime po legendi o Picokih, dogodku iz 16. stoletja, natančneje iz leta 1552, ko se je izplačala domiselnost in pogumnost Đurđevčanov v dolgotrajnem boju proti turškim osvojevalcem Ulama-bega, saj so iz topa na njih izstrelili petelinčka, ’’picoka’’. Ta dogodek živi še danes, saj se že 40 let ob koncu junija uprizarja v sklopu dogodka ’’Picokijada’’, Đurđevčane pa že stoletja spremlja ime ’’Picoki’’.

Stari podravski duh, pomešan z modernim pristopom ter kvaliteto, bo navdušil tudi najzahtevnejše goste hotela Picok. Na prvi pogled vas bo osvojila ’’Đurđevačka iža’’, urejena v tradicionalnem podravskem slogu z mnogo podrobnostmi ter predmeti, k spominjajo na nekdanje đurđevaške in podravske hiše. Obiskovalci lahko zgodovino ’’poskusijo’’ skozi številne jedilnike, velik del gastronomske ponudbe pa temelji na starih receptih podravskih gospodinj.

Wellness hotel Picok je edinstvena oaza miru ter sprostitve sredi Podravine ter vam nudi pobeg od vsakodnevnega stresnega in hitrega življenja. Enostavnost linij ter vrhunsko oblikovanje notranjosti wellnessa so odraz strokovnega opremljanja, vztrajanja na drugačnem, novem ter navdihujočem. Tako je uravnoteženo staro, eksotično ter podeželsko. Uživate lahko v tradicionalno sestavljeni terapiji, ki so jo razvili kot pristop in metodo, namenjeno predvsem duhovnem ter telesnem zdravju – dobremu počutju. Takšen pristop lahko imenujemo tudi holistični, saj človeški organizem opazujemo kot enotnost telesa in duha. Izbirate lahko med nekaj vrstami kopeli ali savno po izboru (finska, turška, infrardeča), Murad pripravki, razni tretmaji s kakavom, algami, sadjem,… Ko začutite eno izmed nekaj vrst eksotičnih masaž, boste vedeli, da je to pravo mesto za sproščanje ter nego telesa, ki vas bo preneslo v čisto drug svet.

Đurđevac je še posebej znan po kulturnih vsebinah ter nedotaknjeni naravi, kot je narodni rezervat Durđevaški peski, imenovan tudi ’’Hrvaška Sahara’’. V bližini hotela so tudi izletne točke, ki se nahajajo ob reki Dravi. V hotelu se nahaja profesionalno opremljen fitnes, manjše dvorane za borilne športe, v neposredni bližini hotela pa se nahaja tudi nogometno igrišče, teniška igrišča ter velika športna dvorana. Za ljubitelje aktivnega dopusta pa je v bližini hotela tudi trim steza in številne kolesarske steze, Bilodravska pot pa je med najbolj znanimi kolesarskimi potmi v Evropi.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.