Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

ISTANBUL - IZ ZIME V POMLAD, Istanbul, Turčija - 295 EUR - 3x nočitev v dvoposteljni sobi s samopostrežnim zajtrkom v 4* hotelu za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Istanbul - Ljubljana

ISTANBUL - IZ ZIME V POMLAD, Istanbul, Turčija - 295 EUR - 3x nočitev v dvoposteljni sobi s samopostrežnim zajtrkom v 4* hotelu za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Istanbul - Ljubljana

90%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Doživitemesto na dveh celinah, spoznajte znamenitosti iz bizantinskega in otomanskegaobdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijonjegove obale, sprehodite se po slikovitih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč inene noči!


1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL in TRG TAXIM:Poletletala v Istanbul in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto.Nastanitev v hotelu in večerni odhod z vodnikom na Taxim in sprehod po ulicineodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljeneminarete Hagie Sofije in Modre mošeje. Nočitev.

 
2. dan: od bizanca do istanbula in zogdbe o Sulejmanu veličastnem: Pozajtrku ogledglavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia -dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo,danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkamiporcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti, nekdanjega Hipodroma inveličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev. 


3. dan: ISTANBUL (KRIŽARJENJE PO BOSPORJU) IN GRAND BAZAR: Zajtrkin odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju,morski ožini med Evropo in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahčein Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma. Spet bodo oživele bosporske legende inizvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Po križarjenju pa se bomosprehodili po zanimivih trgovskih ulicah na  znamenito pokrito tržnico (Kapali čaršija) kjerse boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev. Zvečer predlagamo obisk lokala s folklornim programom, trebušnimiplesalkami in odlično večerjo.


4. dan: ISTANBUL–LJUBLJANA:Zajtrkin prosto dopoldne. Predlagamo obisk zadnje palače sultanov – Dolmabahče. Prevozna letališče in polet v Ljubljano ob 18.00. 

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.