Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

PORTUGALSKA IN OBALA ALGARVE, Lizbona, Portugalska - 779 EUR - Povratni letalski prevoz Zagreb - Lizbona - Zagreb za 1 osebo, 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi v izbranih hotelih s 4* za 1 osebo

PORTUGALSKA IN OBALA ALGARVE, Lizbona, Portugalska - 779 EUR - Povratni letalski prevoz Zagreb - Lizbona - Zagreb za 1 osebo, 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi v izbranih hotelih s 4* za 1 osebo

90%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Portugalska – Algarve - dežela na skrajnem jugozahodu Evrope, kjer sta tradicija in moderni svet v harmoniji s čudovito naravo!


1.dan: polet proti Lizboni: Prihod v Lizbono. Vodnik Vam bo zaželel dobrodošlico. Nato sledi transfer do Vašega hotela 4*Hotel Altis Park ali podobnega, kjer bivate naslednje tri noči. www.altishotels.com


2.dan: Krožna vožnja po Lizboni – popoldan fakultativni izleti Estoril-Cascais-Sintra: Po zajtrku bomo začeli z ogledom gradu Sao Jorge, kjer vsak obiskovalec občuduje prelep pogled na Lizbono. Nato se bomo napotili do najstarejše četrti Alfama. Ko prispemo na Praca do Comercio, direktno ob reki Tejo, se z avtobusom odpravimo do Belema, kjer je znan Belemski stolp. Tukaj so portugalski pomorščaki odhajali iskat nove poti po svetu. Tukaj se nahaja tudi samostan San Jeronimos. Na poti vidimo tudi Spomenik odkritij. Nato pot nadaljujemo do središča mestnega življenja v Lizboni, do trga Rosso. Ko si tukaj privoščite kavo in opazujete okolico, imate občutek da sedite v prvi vrsti v gledališču. Popoldan prosto, lahko se udeležite fakultativnega izleta v Estoril, Cabo de Roca in Sintro. Vrnitev v hotel.


3.dan: prosto ali fakultativni izlet Obidos-Batalha in Fatima: Zajtrk. Prosti dan za samostojne oglede in nakupe ali pa se udeležite celodnevnega izleta Obidos-Batalha-Fatima. Najprej si ogledamo Obidos, slikovito mesto, poznano po mogočni trdnjavi, ki je bilo zaradi strateške pozicije vedno predmet zanimanja portugalskih kraljev. Nato sledi Fatima, nekoč zaspano podeželsko naselje, ki je postalo pomembno romarsko mesto. Nato se odpravimo še do Batalhe, kjer se nahaja biser kulturne dediščine: Samostan Device Marije. Povratek v hotel.


4. dan: Lizbona – Cabo Espichel – Setubal – Algarve: Zajtrk. Nato sledi vožnja iz Lizbone do Sesimbre z prekrasnimi plažami in najzahodnejšega rta polotoka Setubal. Po panoramskem ogledu sledi vožnja do Algarve, najjužnejšega obalnega dela Portugalske. Naslednje 3 nočitve bodo v hotelu Alfamar Beach ali podobnem.


5.dan: Izlet Algarve Lagos & Sagres: Zajtrk. Sledi celodnevni izlet ob obali Algarve. Gremo preko Potimaoa do lepih plaž v Da Rochi in Lagosu z obzidjem iz 14. stoletja, prispemo do Sagresa z utrdbo iz 16. stoletja. V bližini se nahaja Cabon de S. Vicente, skrajna jugozahodna točka Evrope s 75 m visoko prepadno steno; odkriva se nam prelep razgled na Sagres in Atlantski ocean. Povratek v hotel v poznih popoldanskih urah.


6.dan: Prosto ali izlet Silves & Monchique (fakultativno): Po zajtrku prosto ali pa se udeležite celodnevnega fakultativnega izleta do Silves in Monchique. Mesto Silves se nahaja na hribu nad reko Arade. Grad in katedrala ob njem sta prvi stavbi, ki jih vidite, ko se približujete mestu Silves. Oba se nahajata na hribu nad mestom. Grad iz rdeče opeke ponuja čudoviti razgled. Ima enajst stolpov. Na koncu dneva si bomo ogledali še staro mesto Monchiqe. Vrnitev v hotel.


7.dan: Algarve-Evora-Lizbona: Po zajtrku odhod iz Algarve do Evore. Mesto, katerega dobro ohranjeno zgodovinsko jedro, je od leta 1986 na seznamu UNESCO-ve svetovne dediščine. Ima okoli 50.000 prebivalcev. Začetki mesta segajo v čas rimske okupacije, dobro ohranjen tempelj Diana je s svojimi monumentalnimi stebri dokaz rimske dediščine. Poleg ostankov rimskega templja Diana in ostankov gradu iz časa Rimljanov ter akvadukta, stoji v središču tudi znamenita Katedrala, nekdanja kraljeva rezidenca Paço dos Condes de Basto iz 15. stoletja, ki pa je bila kot univerza odprta leta 1979. V centru mesta se nahaja marmornati trg Giraldo s fontano in tradicionalno arhitekturo. Cerkev - portugalska Capela dos Ossos (kapela kosti) stoji v mestu Evora. Kot pri podobnih kostnicah je tudi pri tej kapeli vzrok zbiranja kosti v pomanjkanju prostorov za pokop. V kapeli kosti je moč videti tudi dva viseča okostnjaka, moža in otroka, ki sta v zelo dobrem stanju. Popoldne prihod v Costo da Caparica. Nočitev v 4 * Hotel Aldeia dos Capuchos ali podobnem.


8. dan: Povratek domov: Po zajtrku transfer do letališča v Lizboni in polet proti Zagrebu.Pomembno: Ne pozabite veljavne osebne izkaznice ali potnega lista! Veljavnost osebnega dokumenta mora biti še vsaj 3 mesece.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.