Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

PO POTEH ALI BABE IN POČITNICE NA DJERBI, Djerba, Tunisia - 459 EUR - 6x nočitev z all inclusive v hotelu El Mouradi 4* za 1 odraslo osebo, 1x nočitev s polnim penzionom v hotelu El Mouradi 4* za 1 odraslo osebo

PO POTEH ALI BABE IN POČITNICE NA DJERBI, Djerba, Tunisia - 459 EUR - 6x nočitev z all inclusive v hotelu El Mouradi 4* za 1 odraslo osebo, 1x nočitev s polnim penzionom v hotelu El Mouradi 4* za 1 odraslo osebo

89%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Vse kar potrebujete v enem tednu - avanturistično raziskovanje puščave in oddih ob morju! Primerno tudi za manjše otroke.


1. DAN: LJUBLJANA – DJERBA: Zbor potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Djerbi. Pristanek na letališču Djerba Zarzis. Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo all inclusive.


2. DAN: DJERBA: Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.


3. DAN: IZLET PO OTOKU: Po zajtrku se odpravimo na pravo dopoldansko raziskovanje največjega otoka Severne Afrike. Najprej se odpeljemo proti skrajnemu jugu, kjer si ogledamo rimski nasip El Kantara, edino cestno povezavo s celinskim delom države. Pot nadaljujemo do lončarske vasice Guellala, kjer razkrijemo skrivnost čudežne kamele, se povzpnemo na najvišji vrh otoka in si ogledamo muzej tradicionalnega življenja. Pot nadaljujemo proti edini židovski sinagogi na otoku, El Ghriba, ki je mednarodno romarsko središče Židov. Izlet končamo na bazarju in tržnici največjega otoškega mesta Houmt Souk, kjer boste imeli priložnost, da se preizkusite v barantanju. Sledi povratek do hotela, kosilo in prosto popoldne.


4. DAN: DJERBA: Še en dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.


5. DAN: DJERBA - GABES - KEBILI – TOZEUR: Po zgodnjem zajtrku v hotelu se odpravimo proti jugu otoka, kjer prečkamo morsko ožino med otokom in celinsko Tunizijo in že po kratki vožnji s trajektom se znajdemo na celini. Pot nadaljujemo do primorske oaze Gabes, kjer se sprehodimo po tržnici začimb in kane. Sledi vožnja do mesta Kebili, postanek za kavo. Z vožnjo nadaljujemo preko največjega slanega jezera v Tuniziji, Chott El Jerid, kjer naredimo krajši postanek in občudujemo mešanje barv ter odkrivamo skrivnost puščavske rože. Vožnja do Tozeurja, kjer se nastanimo v hotelu. Po kosilu (pijača se doplača) pa je pred nami je pravo doživetje (doplačilo), vožnja do gorskih oaz Chebika in Tamerza, kjer občudujemo svežino in čistost gorskih slapov med nasadi palm ali adrenalinska vožnja do Ong Jmela in ogled kulis filma Vojna zvezd. Sledi povratek do Tozeurja v hotelu 4*, večerja, plavanje in nočitev.


6. DAN: TOZEUR - DOUZ - MATMATA - MEDENINE – DJERBA: Po zajtrku se (doplačilo) z kočijami odpravimo v notranjost same oaze, kjer spoznamo etažno poljedelstvo, izvemo vse o dateljnovih palmah ter nadaljujemo do živalskega vrta. Nato nas pot vodi proti Douzu, oazi imenovani »Vrata v Saharo«, kjer se začnejo prave peščene sipine, ki jih boste imeli priložnost doživeti čisto na poseben način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Po kosilu (pijača se doplača) pot nadaljujemo do gorovja Matmata, imenovanega tudi »Mesečeva pokrajina«. Obiščemo tudi trogloditsko hišo, tradicionalno berbersko bivališče, kjer nekateri Berberi še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. Odpravimo se še do mesteca Medenine, kjer sledi ogled Ghorfas, tržnice v berberskih žitnicah. Z vožnjo preko rimskega nasipa El Kantara se vrnemo na Djerbo.


7. DAN: DJERBA: Pred vami je dan, namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.


8. DAN: DJERBA – LJUBLJANA: Avtobusni transfer iz hotela do letališča ter polet proti Ljubljani.

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.