Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Odlični 1-dnevni izlet na GARDSKO JEZERO z agencijo MM Turist

Odlični 1-dnevni izlet na GARDSKO JEZERO z agencijo MM Turist

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


p>Gardsko jezero (italijansko Lago di Garda) je največje italijansko jezero ledeniškega nastanka, ki je zaradi ugodne lege postalo priljubljena turistična destinacija. Leži na približno polovici poti med Benetkami in Milanom in je zato zlahka dostopno vsem popotnikom. Razteza se več kot 50km, njegova najbolj globoka točka pa leži na 350m globine. Gardsko jezero leži na severu Italije, kjer je obdano s tremi regijami, Benečijo, Lombardijo in Trentinsko - Zgornjim Poadižjem.
Za Gardsko jezero je najbolj značilna odlična italijanska kuhinja, v kateri se najdejo predvsem testenine, pice in druge tradicionalne jedi. Posebno pa še velja omeniti domače pridelani, italijanski sladoled, ki je prava poslastica za vse sladokusce.
Program:
Slovenija – Sirmione-Gardsko Jezero - Slovenija
Odhod avtobusa iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja preko Sežane v Italijo. Naš prvi postanek bo na polotoku Sirmione. Vhod v mesto je skozi grad Scaligerov, ki je bil zgrajen konec 12. stoletja. Zaradi zdravilnih vrelcev je bil polotok zanimiv za naselitev že v času Rimskega imperija. Vidni so ostanki Katulovih term. Ogledali si bomo mesto in si privoščili nekaj prostega časa. Pot nas bo vodila ob Gardskem jezeru do vasice Limone sul Garda. Že ime razkriva, da je najbolj znana po terasah limon, ki se vijejo nad vasjo. Poseben čar vasice je v antičnih ribiških hišah in vijugastih uličicah. Sprehodili se bomo skozi vas in uživali v prijetni klimi. Sledila bo vožnja do bisera Gardskega jezera, Riva del Garda. Mediteranska klima, široke plaže in čudovita panorama dajejo mestu poseben čar. Tukaj uspevajo limonovci, oljke in tudi palme. Sprehodili se bomo skozi mesto in si ogledali trg III. Novembra, kjer kraljuje 34 metrov visok stolp iz 13. stoletja. Ogledali si bomo tudi čudovito baročno cerkev iz leta 1603 in cerkev Sv. Marije Assunta. Pot nas bo zanesla do prenovljene utrdbe Rocca v kateri se nahaja tudi muzej. V pozno popoldanskih urah sledi povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.