Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

2-dnevni organizirani IZLET v BUDIMPEŠTO in BRATISLAVO z agencijo goHolidays

2-dnevni organizirani IZLET v BUDIMPEŠTO in BRATISLAVO z agencijo goHolidays

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


strong>Z agencijo goHolidays se odpravite na 2-dnevni organizirani izlet v Budimpešto, eno izmed najlepših evropskih mest in pravi arhitekturni dragulj, ter Bratislavo, skriti biser srednje Evrope, s številnimi odličnimi možnostmi nakupov v izjemnih nakupovalnih središčih.
PROGRAM:
1. DAN
Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Slovenije. Vožnja po Avstriji mimo Gradca in Dunaja proti Bratislavi, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu mesta bomo videli predsedniško palačo, povzpeli se bomo na lepo obnovljen grajski grič in elitno četrt, ki je zrasla v zadnjih letih ob nabrežju Donave z novim narodnim gledališčem. Sledil bo sprehod po ulicah mestnega jedra, ki ga imenujejo tudi Korzo. Videli bomo ostanke mestnega obzidja, mestna vrata, Mozartovo, Lisztovo in palačo družine Keglevič, kamor je rad zahajal Beethoven. Namestitev v hotelu. Popoldne Vam ponujamo, da se z nami odpravite na ogled graščine Devin na sotočju rek Donave in Morave. Legendarna trdnjava je stoletja veljala za pretrd oreh za vse napadalce. Znana pa je po legendi o deviškem stolpu. Ob lepem vremenu se z vrha odpre sijajna panorama na dunajsko polje. Nočitev.
2. DAN
Po zajtrku se bomo odpravili na pot proti madžarski prestolnici, kamor bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu si bomo ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev sv. Štefana s slavno sveto roko. Čas za samostojno raziskovanje, kosilo ali nakupe na Vaci ulici. Popoldne Vam ponujamo možnost, da si mesto ogledate z druge perspektive – z gladine lepe modre Donave. V enourni panoramski vožnji se bomo zapeljali pod vsemi pomembnimi mostovi, ob Margaretinem otoku in se čudili veličastnim palačam ob obeh nabrežjih. Oglede bomo nadaljevali na grajskem griču. Iz stopnic proti ribiški trdnjavi se bomo uzrli na lepo razsvetljeno prestolnico. Nadaljevali bomo s sprehodom mimo Narodne galerije, nacionalne knjižnice, in Matjaževe katedrale. Še skok do citadele in zadnja panorama na lepotico ob Donavi ter vožnja proti domu, kamor bomo prispeli okrog polnoči ali kakšno urco po njej.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.