Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

2-dnevni IZLET v žepno državico SAN MARINO in obisk BISEROV ITALIJE z agencijo goHolidays - 29. in 30.4.2017 (odhod zagotovljen) - iz Ljubljane ali Sežane

2-dnevni IZLET v žepno državico SAN MARINO in obisk BISEROV ITALIJE z agencijo goHolidays - 29. in 30.4.2017 (odhod zagotovljen) - iz Ljubljane ali Sežane

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


p>Veliko nima nujno prednosti pred majhnim, pravijo. Dokaz, da je v tem nekaj resnice, je gotovo San Marino. Ima vse, kar imajo velike države, v očarljivosti jih morebiti celo prekaša.
San Marino je že od nekdaj sopomenka za žepne državice. Površina državice obsega nekaj več kot 60 km². Velja za eno najstarejših in dolgo trajajočih demokracij na svetu. Malce več kot 27.000 prebivalcev se v sedanjosti preživlja predvsem s kmetijstvom in turizmom.
Podarite sebi in svojim najdražjim 2-dnevni izlet, med katerim si boste poleg San Marina ogledali tudi nekaj izmed najlepših italijanskih mest!
PROGRAM
1. DAN: LJUBLJANA – PADOVA - RAVENA 
Odhod iz Slovenije v jutranjih urah. Vožnja po severni Italiji do Padove, ki si jo bomo ogledali. Sprehodili se bomo po mestu in videli veliko znamenitosti: mestno hišo, univerzo, gosposki trg s prekrasno uro... Nekaj prostega časa za samostojen sprehod po mestu. Sledi vožnja do Ravene - enega najlepših italijanskih mest ob jadranski obali, kjer se srečata bogata zgodovina in tradicija. Mesto je bilo nekaj časa celo prestolnica rimskega imperija. V mestu je zadnje obdobje življenja preživel slavni pesnik Dante. Mesto je uvrščeno na Unescovo listo svetovne kulturne dediščine. Zvečer prihod na »romanjonsko« riviero. Nastanitev v hotelu in nočitev.
2. DAN: SAN MARINO – SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo odpravili v Republiko San Marino, ki se razprostira pod goro Titano. Zaščitni znak mesta so trije stolpi, ki se dvigujejo nad strmo pečino. Ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih zanimivosti. Sprehod mimo obzidja in skozi vrata sv. Frančiška v staro mestno središče, po ozkih in ulicah na Trg svobode, do vladne palače, bazilike sv. Marina in do trdnjave, od kjer je lep razgled na Padsko nižino in riviero... Prosto za raziskovanje slikovitih ulic, oglede in mogoče tudi nakupe priložnostnih spominkov, njihovih slavnih likerjev in usnjene galanterije. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.